Aanpassing quarantaineregels

Zoals op 25 januari in de persconferentie aangekondigd, zullen de quarantaineregels voor het basisonderwijs met ingang van 26 januari (vandaag) versoepeld worden. De regel dat de hele groep in quarantaine moet bij drie of meer met PCR vastgestelde besmettingen, komt te vervallen. Wij hebben vandaag dan ook een deel van de leerlingen van groep 6 weer mogen verwelkomen.

 

Vanaf vandaag kunnen alle leerlingen, ongeacht het aantal vastgestelde besmettingen bij medeleerlingen in de groep, wanneer zij geen corona-gerelateerde klachten hebben en negatief zelftesten, gewoon naar school. Vanaf groep 6 adviseren wij dringen om een mondkapje te dragen in de wandelgangen. Ook adviseren wij om minimaal twee keer per week een zelftest af te nemen, ook al zijn er geen klachten.

 

Deze aanpassing van de quarantaineregels blijft voor een periode van 6 weken geldig.

Positief geteste leerlingen die thuis moeten blijven, kunnen de lessen, wanneer zij zich goed voelen, online volgen. Eventuele leermiddelen die daarvoor nodig zijn kunnen na overleg met de leerkracht opgehaald worden.

 

Met de versoepeling van de quarantaineregels zijn wij ons ervan bewust dat onze teamleden een hoger risico lopen om zelf besmet te raken. Indien dit het geval is zullen we proberen vervanging te regelen zoals we dit aangaven in de nieuwsbrief van januari. Er bestaat dus een kleine kans dat de betreffende groep alsnog thuisblijft.

 

In het gebouw houdt iedereen zich aan de basisregels: regelmatig handen wassen en volwassenen houden 1,5 meter afstand van elkaar en dragen een mondkapje bij verplaatsingen. Het ventilatiesysteem in ons gebouw voldoet aan alle gestelde normen.