Beslisboom 0 jaar t/m groep 8

Steeds vaker bereiken ons berichten van collega-scholen dat er groepen in quarantaine moeten of dat zelfs de hele school preventief moet sluiten.
In verband hiermee willen wij ouders vragen extra alert te zijn waar het gaat om eventuele symptomen die mogelijk duiden op een corona-infectie. Ook leerkrachten houden onder schooltijd een oogje in het zeil en zullen contact opnemen met ouders wanneer er getwijfeld wordt aan de gezondheid van een leerling.
Omdat leerkrachten en veel ouders geen artsen zijn, sluiten we in de bijlage een recente beslisboom bij, die mogelijk kan helpen wanneer u twijfelt of uw kind al dan niet naar school kan gaan. 
Wanneer het advies luidt om uw kind te laten testen, is het misschien goed om te weten dat deze test veel minder vervelend is dan de PCR-test bij volwassenen. Bij kinderen volstaat vaak een uitstrijkje uit de keel.
Daarnaast vragen wij ouders om de mondkapjesplicht te respecteren. Deze geldt op het schoolplein, wanneer er kinderen of leerkrachten lopen, en in het hele gebouw. Alvast bedankt voor uw medewerking.
Klik hier om de beslisboom te downloaden.