Spreekuren

GGD

De jeugdverpleegkundige op school:

Mijn naam is Rebecca van der Griend, jeugdverpleegkundige in o.a. Kloetinge.

Misschien kennen jullie mij al van het consultatiebureau of van de schoolonderzoeken.

 

Het is belangrijk dat alle kinderen veilig en gezond opgroeien. Daarom werken school, kinderopvang en GGD samen rond de ontwikkeling en gezondheid van uw kind.

Tot 4 jaar wordt uw kind gezien op het consultatiebureau. Als uw kind in groep 2 of groep 7 zit, wordt u met hem/haar uitgenodigd voor een gezondheidsonderzoek bij mij.

 

Net als vorig schooljaar ben ik maandelijks aanwezig op de school.
De data staan in de nieuwsbrief en in de kalender op de website.

 

 

Loop gerust eens bij mij binnen. U kunt binnenlopen met allerlei vragen over uw kind bijvoorbeeld over groei, voeding, ontwikkeling of gedrag.

 

Mocht u buiten het inloopspreekuur vragen hebben dan kunt

u een e-mail sturen naar mij. Rebecca.vandergriend@ggdzeeland.nl

 

 

Kindercoach

 

Als het even niet zo lekker gaat, thuis of op school,
kan het fijn zijn als er iemand met je meedenkt...



Kindercoaching is een vorm van begeleiding waarbij de coach een tijdje 'meeloopt' met het gezin. Ouders die opvoedvragen hebben en kinderen die vastlopen in hun ontwikkeling kunnen terecht bij mij, Ilona Jacobusse van KinderCoach Goes. Ik sta buiten jullie gezin, waardoor ik met een frisse blik kan meekijken en -denken.

Vaak ligt de oplossing van een probleem in het verkrijgen van een inzicht of het aanleren/versterken van een vaardigheid. De focus ligt niet bij de vraag 'Wat wil je niet?' (probleem), maar bij de vraag 'Wat wil je wel?' (oplossing). Hierdoor krijgt het proces een heel andere dynamiek. Jullie bepalen wat jullie willen bereiken en samen maken we een stappenplan. Daarna gaan we praktisch aan de slag op weg naar jullie doel. Door gebruik te maken van creatieve werkvormen en spelletjes, en door het stellen van prikkelende vragen ontdekken we samen de handvatten die jullie nodig hebben om zelf weer vooruit te kunnen.

 

Waarmee kunt u bij KinderCoach Goes terecht?

Hieronder staan een aantal categorieën en voorbeelden, maar alle vragen zijn welkom om te bespreken:
- laag zelfbeeld, weinig zelfvertrouwen, voor jezelf opkomen, onzekerheid
- driftbuien, veel ruzie met broers en zussen
- niet kunnen slapen, vaak uit bed komen, veel piekeren, bang zijn
- teveel prikkels, gevoelig zijn
- grenzen stellen, loslaten
- peuterpuberteit
- perfectionistisch, hoge verwachtingen, geen fouten willen maken, faalangst
- puberteit, weinig vrienden hebben, overgang naar middelbare school
- niet lekker in zijn/haar vel zitten

 

KinderCoach Goes is een coachpraktijk voor kinderen (0-16 jaar) en hun ouders. Ouders kunnen altijd terecht met hun vragen, ook als hun kind een peuter of kleuter is. Met kinderen zelf werk ik vanaf 7 jaar. Kinderen hebben namelijk een bepaalde mate van inzicht en zelfreflectie nodig om alle voordelen van kindercoaching te kunnen benutten. De leeftijdsgrens hiervoor ligt bij een jaar of 7.

 

Spreekuur:

Ilona Jacobusse houdt elke eerste donderdag van de maand inloopspreekuur in de spreekkamer van het IKC Kloetinge van 8:30u tot 9:30u.
Ouders kunnen vrijblijvend binnenlopen om kennis te maken en hun vragen te stellen. Voor meer informatie over de praktijk: www.kindercoachgoes.nl