Voor nieuwe ouders

Let op:
Door het groot aantal reeds aangemelde leerlingen en de beperkte ruimte waarover wij beschikken, kunnen wij helaas geen zekerheid geven omtrent de plaatsing van uw kind. Momenteel hanteren wij een toelatingsbeleid. Daarover leest u meer op deze pagina.

 

 

Peuter-kleuterklas

In ons IKC aan de Zomerweg geven we ouders de mogelijkheid om hun peuter een dagdeel in de week deel te laten nemen aan de peuter-kleutergroep. Ook is het een goede voorbereiding op de kleuterklas. Door de goede voorbereiding is de stap naar de kleuterklas minder groot voor uw peuter.
De peuter-kleuterklas klas vindt elke schoolweek op dinsdagmorgen plaats.

Peuters en kleuters bloeien en groeien door samen te spelen. Bloeien als individu en groeien in hun ontwikkeling door de speelse, maar doelgerichte interactie. Door de rijke speel- en leeromgeving worden peuters op hun niveau uitgedaagd om zich verder te ontwikkelen. Dit geldt ook voor de kinderen die toe zijn aan meer uitdaging!

De leerkracht en pedagogisch medewerker zorgen voor een verantwoord en uitdagend programma voor de peuter- kleuterklas.

De peuter- kleuterklas is voor peuters in de leeftijd van 3 tot 4 jaar. Voor deelname aan de peuter-kleuterklas dienen ouders een dagdeel (minimaal 3 uur) kinderopvang af te nemen. Mogelijk komt u in aanmerking voor een vergoeding van de opvang via kinderopvangtoeslag of de gemeente.

Voor peuters die al spelen bij onze partner Kibeo wordt er in overleg met het pedagogisch team bekeken of de peuter toe is aan deelname aan de peuter- kleuterklas. Ouders van wie de peuter niet bij een kinderopvang speelt, worden bij interesse uitgenodigd voor een intakegesprek. De leerkracht en/of de pedagogisch medewerker beoordeelt aan de hand van dit gesprek en een checklist of de peuter aan de peuter- kleuterklas toe is.

Twijfelt u of uw peuter in aanmerking komt voor deelname? Neem gerust contact op per telefoon of via de mail. Langskomen kan natuurlijk ook.